top of page
Zoeken
  • Karin Verreet

Noordoostenwind... niet mijn beste vriend!

Bijgewerkt op: 6 jun. 2019Vorig weekend was het weer zover. Ons jaarlijks weekendje weg met mijn jeugdvriendinnen en hun partners. Dit jaar trokken we naar het prachtige Zeeland. Omdat we heel graag fietsen maar niet over de nodige fietsconditie beschikken, huurden we elektrische fietsen. Gelukkig hebben we deze, wijze, beslissing genomen. We hadden er wel rekening mee gehouden dat er in Zeeland heel veel wind kan zijn en net dit weekend hadden de weergoden voor ons strakke noordoostenwind geregeld. Typisch voor zulke wind is dat deze meestal relatief koude en vaak behoorlijk droge lucht aanvoert. Niet echt de windrichtring waar ik persoonlijk echt vrolijk van word. Bij “wind op kop” krijg ik soms zelfs pijn aan mijn voorhoofd. Maar, goed ingeduffeld op de elektrische fiets, genietend van de mooie natuur en in vrolijk gezelschap, niets hield ons tegen en het werd dan ook een top-weekend. Niet alleen Zeeland werd getrakteerd op Noordoostenwind, ook in het binnenland ging deze wind gewoon zijn gangetje.


Terug thuis kwam ik een heel interessant artikel tegen over het verband tussen noordoostenwind, astma en aangezichtspijn. Er is dus een verklaring waarom ik voorhoofdspijn krijg wanneer ik met wind op kop wandel of fiets! Je kan dit super interessante artikel hier lezen.


Persoonlijke aanrader: draag bij noordoostenwind zoveel mogelijk een muts en/of sjaal, zo kan je al veel ongemak vermijden.


Deze foto werd genomen tijdens één van onze fietstochten en neen er werd geen kleurcode afgesproken maar toen we de foto’s bekeken, leek het alsof we een dresscode hadden afgesproken:
71 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page