top of page

VOETREFLEXOLOGIE

Een behandeling voetreflexologie is telkens heel verschillend. Het uitgangspunt is immers jouw  conditie op dàt moment, en dat is elke keer andersHoewel voetreflexologie op zich al enorm effectief is in het ondersteunen van je gezondheid en het behandelen van klachten, integreer ik ook andere vormen van reflexologie. Zo pas ik in mijn behandelingen in functie van de klachten ook regelmatig zenuwreflexologie en aromareflexologie toe omdat deze vormen van reflexologie enorm ondersteunend en aanvullend kunnen zijn. Hieronder vind je wat meer info over de methodes waarmee ik werk.

VOETREFLEXOLOGIE

Heel je lichaam wordt gereflecteerd in je voeten. Via  voetreflexologie spoor ik op welke organen uit balans zijn of waar de beweeglijkheid van organen belemmerd is. Elk orgaan in je lichaam heeft immers beweging nodig om optimaal te kunnen functioneren. Als de weefsels errond te strak staan door chronische spanning in omliggend bindweefsel of spieren, dan resulteert dit op termijn in klachten. Ook meridianen neem ik mee in mijn behandelingen. Sta je onder medische behandeling, dan overleg ik graag met je arts om te kijken hoe ik aanvullend kan werken.

AROMAREFLEXOLOGIE

Etherische oliën zijn bijzonder krachtige hulpmiddelen in de ondersteuning van je gezondheid. Door hun specifieke eigenschappen (antiviraal, ontspannend, weerstandsverhogend, oppeppend,…) helpen ze je lichaam om fysiek, emotioneel en mentaal terug in balans te komen. Vaak pas ik ze dan ook toe tijdens een behandeling. Ik kies een olie, of oliën in functie van de noden van je lichaam en masseer hiermee bepaalde reflexpunten. Via de huid worden etherische oliën bijzonder snel opgenomen, waardoor ze reeds binnen de 20 minuten na massage hun werk kunnen doen. 

ZENUWREFLEXOLOGIE

Bij pijnklachten of beperkingen in beweeglijkheid is zenuwreflexologie een zeer waardevolle aanvulling op de 'gewone reflexologie. Pijnsignalen worden steeds via zenuwen doorgegeven aan de hersenen. Zonder brein geen pijn! Via zenuwreflexologie ga ik op zoek naar de oorzaak van de pijn. Soms komt deze overeen met de pijnplek, maar vaak bevindt deze zich op een andere plek. Zo kan pijn in de rug bijvoorbeeld een gevolg zijn van een verstoring in de lever of baarmoeder, van emotionele onrust, van hormonale onbalans, enzovoort... In functie van wat nodig is, behandel ik de pijn rechtstreeks via de zenuwbanen om verstoringen op te ruimen, of via de klassieke voetreflexologie om verstoringen in organen en weefsels in evenwicht te brengen.

Praktisch

 

Een behandeling duurt 1 uur en kost € 60€.  Je kan een afspraak maken per mail of telefonisch. 

 

Huisregels

 • Wij werken enkel op afspraak. 

 • Hygiëne vinden we heel belangrijk, wij zorgen er dan ook voor dat u steeds in een nette behandelruimte terecht komt. Het is prettig als u ook aan uw hygiëne denkt.

 • Draag makkelijke kledij, zorg ervoor dat de lange broek niet te nauwsluitend is aan de enkels, aangezien er soms tot aan de knieën gewerkt wordt.

 • Vóór de aanvang van een behandeling worden er een aantal vragen gesteld met betrekking tot uw gezondheid.

 • Eventueel medicijngebruik of behandeling van een arts, therapeut of specialist, dienen voor aanvang van de behandeling meegedeeld te worden.

 • Bij twijfel over een bestaande aandoening of blessure kan de behandeling gestaakt worden. Vervolgbehandelingen zijn mogelijk zodra uw arts hiermee instemt.

 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade en/of letsel als gevolg van het verzwijgen van medische informatie (bv. lichamelijke of geestelijke aandoeningen, blessures, medicijngebruik)

 • Al uw persoonlijke en medische gegevens worden zonder uw schriftelijke toestemming nooit verstrekt aan derden.

 • Wij behouden het recht om cliënten te weigeren indien deze onder invloed zijn van geestverruimende middelen of zaken die aanleiding geven tot contra-indicatie.

 • Wij geven geen erotische massages. Wij behouden ons het recht om een behandeling te staken wanneer hiertoe aanleiding wordt gegeven.

 • Roken is niet toegestaan in het ganse gedeelte van praktijk.

 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor beschadiging van persoonlijke bezittingen.

 • Gemaakte afspraken dienen minimaal 24 uur op voorhand te worden geannuleerd. Niet of te laat geannuleerde afspraken worden aangerekend.

 • Betalingen gebeuren cash na elke sessie.

 

Belangrijk

Tijdens de eerste consultatie wordt er aan de hand van een vragenlijst een dossier gemaakt.

Dit om vanaf de eerste behandeling al zo doeltreffend mogelijk te werken. Ondanks het helende effect van voetreflexologie, kan er bij bepaalde aandoeningen geen behandeling worden uitgevoerd:

 • bij koorts, griep

 • bij breuken aan de voeten die nog niet volledig genezen zijn.

 • bij open wonden aan de voeten.

 • Bij mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan

 • Bij mensen met een trombose

 • mensen die onder invloed van drugs of alcohol zijn.

 • tijdens de actieve behandelfase van kanker kan een voetmassage worden gegeven maar geen therapeutische voetreflexologie.

 

Contacteer ons bij twijfel of vraag advies aan uw huisarts.

Voetreflexologie is een complementaire therapie en vervangt de reguliere geneeskunde niet maar werkt ondersteunend en aanvullend.

bottom of page